Triss i te – Testa tre gröna favoriter

Grönt te är en av de populäraste dryckerna i hela världen. Historiskt har det varit populärt i länder som Kina och Japan men går idag att hitta på många fler platser än så. Kännetecknande för gröna teer är att de inte är oxiderade (reagerat med syre) och har därför kvar mycket av det naturliga teets smak. Det har också kvar mycket av det nyttiga ämnena och antioxidanterna som teplantan innehåller.
Om du är nyfiken på att testa naturellt grönt te men vet inte riktigt vart du ska börja, får du här läsa lite om tre ekologiska teer som du hittar hos oss. Vi tycker de alla är utmärkta att dricka för att utforska grönt te och roligast är att pröva de samtidigt för att tydligast kunna avgöra skillnaden. Att göra en egen teprovning hemma, helt enkelt!
Gunpowder

Ett kinesiskt grönt te. Namnet kommer från beskrivningen av tebladen eftersom de ser ut som krutet till 1700-talets kanoner. Smaken är fyllig, rund, lite söt och viss rökighet och får en gulgrön färg när det bryggs.
1 tsk / kopp. 75-85°C. Låt dra 2-3 minuter.

Lung Ching är ett mycket populärt kinesiskt te. Tebladen är välarbetade och har torr-rostats i en panna. Bladen är långa, jämna och platta och ger en ljust gul-orange färg i koppen. Smaken är mjuk och nötig.
1 tsk / kopp. 80°C. Låt dra 2-3 minuter.

Sencha Fukujyu är ett högklassigt japanskt te. Sencha framställs genom att tebladen ångas direkt efter skörd och är idag den vanligaste testorten i Japan. Smaken är en ren och kraftig karaktär av algtoner.
1 tsk / kopp. 80°C. Låt dra 2-3 minuter.
Vi hoppas att du tycker att något av dessa teer låter spännande att prova på, förhoppningsvis alla tre! Är det något grönt te som du har frågor om? Tveka inte att höra av dig till oss!