Fri frakt över 400 kr

Veganska bakverk

Det är en lyx att ha en kollega som Erika. Hon bakar de mest underbara bakverken och bjuder oss andra på. Alla tre bakelser på denna bild är veganska, och de är för goda för att inte dela med sig av. Här kommer recepten! Bilderna har Erikas pojkvän Petri tagit.

Dadelbollar med kakao & ceylon kanel (ca 16st)

2 dl havregryn
150 g torkade kärnfria dadlar
1 tsk kanel
ca 2 msk vatten
2.5 msk kakao
2 krm flingsalt (valfritt)

Mixa först sönder havregrynen i en matberedare. Mixa sedan med dadlar, hälften av kanelen, saltet och lite i taget av vattnet till en smet. Blanda kakaon med resten av kanelen. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kakaoblandningen. Förvaras i kylskåp.

Dadelbollar med kaffe och vegansk mörkchoklad (ca 16st)

2 dl havregryn
150 g torkade kärnfria dadlar
ca 1 msk kakao
ca 2 msk kaffe
2 krm flingsalt (valfritt)
ca 40-50g Malmö Chokladfabrik vegansk bakchoklad 70%

Mixa först sönder havregrynen i en matberedare. Mixa sedan med dadlar, blanda i kakao, saltet och lite i taget av kaffet till en smet. Rulla bollar eller någon annan form av smeten. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i micro. Doppa bollarna i den smälta chokladen. Förvaras i kylskåp.

Veganska snickersrutor (ca 9 bitar)

0.5dl socker
1dl sirap
ca halv burk jordnötssmör
3.5dl havregryn
0.5dl kokosflingor
80g Malmö Chokladfabrik vegansk bakchoklad 70%
Salta jordnötter

Blanda sirap, socker och jordnötssmör i en kastrull och koka upp så det smälter smälter. När sockret smällt och allt blandats till en smet, ta bort från spisen och blanda sedan ca 3.5dl havregryn + 0.5dl kokosflingor i smeten. Häll smeten på en baklåtspapper, forma till önskad storlek, ca 1cm tjockt. Ställ i kylen. När den är kall, smält chokladen i vattenbad eller micro. Bred över chokladen på kakan och om man vill så kan man strö över lite hackade jordnötter och ställa kakan in i kylen. När chokladen har stelnat kan man skära den till små rutor.

Publicerad: 2021.02.23
Kategorier: Recept