Vegansk mjuk chokladkaka med kaffetryffel
Vi har bakat denna fantastiska, veganska, mjuka chokladkaka med mörk kaffetryffel. Receptet kommer från Malmö chokladfabrik och det är såklart deras produkter som vi har använt. Så himla gott! Passar perfekt att serveras med en liten espresso och kanske en avec. Är ni också sugna på lite bakning lagom till helgen så ser ni receptet här nedan. Produkter från Malmö chokladfabrik hittar ni här: Malmö chokladfabrik.
Mörk chokladtryffel:
250g soyagrädde
40g kaffebönor
30g glykos
220g mörk vegansk bakchoklad
Koka upp grädde och kaffebönor. Låt stå och dra i 30 min. Sila av och väg av så att gräddmängden stämmer. Tillsätt glykos och koka upp på nytt. Slå över chokladen och mixa slät. Plasta och låt svalna.
Mjuk chokladkaka:
180g mjöl
160g socker
60g ljust muscovadosocker
40g kakao
10g bikarbonat
10g vaniljpulver
4g salt
400g havremjölk
90g rapsolja
50g mörk vegansk bakchoklad
Blanda de torra ingredienserna. Häll ner mjölk och olja under vispning. Vispa till en slät smet. Hacka choklad och rör ner. Fyll i smord form och baka på 175° i ca 50 min. Låt svalna och skär i önskad form och spritsa på chokladtryffeln. Dekorera med krossade kaffebönor och flingsalt.
Bon appetit!